crazy coco

 
Vecka 40 börjar bra. Solen sken och jag hängde för en gångs skull med på lektionerna (med minimala sökningar på Google Translate) och fick sedan goda besked gällande mina kurser, så att jag får ihop mina högskolepoäng här i Spanien. Om två veckor ska jag dessutom börja en intensivkurs i spanska, vilket är mer än lägligt, då jag upplever att jag ligger något efter med språket. Blir att lägga i högsta växeln framöver. Sedan fann vi äntligen en cocosglas som jag så länge suktat efter. Som jag sedan förbrände på gymmet ;) och så är det bara 8 dagar kvar tills jag får finbesök. Ren lycka idag helt enkelt! :) 
 

Pirineos


Jag känner mig helt harmonisk efter en helg uppe i bergen tillsammans med goa människor. 6 timmars vandring (mas o menos) med underbar natur och vackra vattenfall, var precis vad jag behövde.

"que?!"

Den spanska högskolan skiljer sig rejält från den svenska. 
Först och främst har spanjorer ingen som helst tidsuppfattning. Jag menar, jag har hittlls inte varit på en enda föreläsning där läraren faktiskt varit i tid. Och du kan bara drömma om en ursäkt när denne väl infinner sig. Då uttrycker de hellre "Det är upp till er om ni vill vara här eller inte". Jaha?! Ja men jag går väl in och sätter mig så fint på en liten plats här då...bara 25 minuter för sent! Och man kan ju tycka att samtliga i klassen kanske hunnit catcha-up under dessa 25 minutrar, men inte. För så fort läraren väl börjar undervisa förvandlas klassrummet till ett jävla hönshus och folk kacklar på som bara den. Man vill bara vända sig om och döda med blicken, men det gör jag ju naturligtvis inte...

Nej, istället sitter man där och försöker hänga med, trots att man inte förstår vad läraren säger. Vid ett flertal gånger har jag sett ut som ett frågetecken, "Öh... är detta ekonomi på kinesiska?!" What the fuck!! Det är inte heller ovanligt att läraren mitt under föreläsningen säger..."Ja, men vad tycker du om det här Linnéa!" Återigen. Ett frågetecken. "Jag hade kanske kunnat svara på den där förbannade frågan om jag bara fattade vad du pratar om", ...vill jag svara då. Men det gör jag ju givetvis inte... Istället hör jag mig själv säga (men världens största leende) "Åh, skulle Du kunna vara så vänlig och upprepa frågan, por favor?!" Samtidigt som jag febrilt söker ett ett svar i mina handouts. Det brukar förvisso lösa sig. Tack vare Google Translate. Som jag brukar beskriva som guds gåva till mänskligheten. Vet inte hur jag hade tagit mig igenom föreläsningarna utan det. Men men, i övrigt trivs jag i klassen. Även om man känner sig något gammal (märk - möjligen äldst) och jag och Malin får oss många goa och härliga skratt. Så allt är som det ska! :)

CIAO!

Well done, Linnéa!

Jag är så stolt över mig själv idag! Har lagt upp ett träningsschema och idag var det dags för ett ben-och-ass-pass. Och tro mig när jag säger att de fick verkligen jobba!! Körde i över 1,5 timma och när jag var färdig var jag helt slut. Det är så skönt när man kommer igång med träningen igen, även om det är lite segt i början. Jag har verkligen motivationen just nu, både när det gäller kost och träning! :) woho!

Dagen började sådär! Det har visat sig att två (av sammanlagt fem) kurser som jag läser är på spanska (vilket jag inte behärskar). Så jag var lite frustrerad över hur jag ska lösa detta på bästa sätt. Ska jag fortsätta och se hur det går eller kolla över andra alternativ? Kontrollfreak som jag är, bestämde jag mig för att se över mina möjligheter att kunna läsa andra kurser. Så jag ägnade hela förmiddagen åt att söka på olika kurser. Det är fortfarande väldigt oklart hur det blir. Men jag har blivit uppmanad om att "det kommer att lösa sig"... Så jag litar på det! Min gamla gymnasielärare brukade säga att ett av de bästa verktygen för att lyckas är att se möjligheter, framför hinder. Hon var för övrigt en mycket klok och inspirerande kvinna!

Nu ska jag fokusera på fotbollen! :)
Ciao!


Word.


Lost

Igår var det skolstart. Jag och Malin yrade runt på en massa introduktioner av klasserna och jag har redan hittat min favorit, "marketing". Man kan inte lita fullkomligt på lärarnas engelska (trots att det är engelska kurser!) men vad gör väl det?! Det kanske till och med ger en möjlighet att kunna glänsa lite extra på tentorna, eller inte. ;)

Jag var så frustrerad igår! Fick för första gången känna på hur det känns att känna sig helt vilsen i Zaragosa. Jag vandrade genom hela staden för att hitta min jäkla buss hem (som från början bara var 5 min bort haha!) Så går det när man bor ned överbeskyddande sambos som kört mig överallt, tills nu. Och igår var det faktiskt jag som envisades med att jag skulle ta bussen hem. Jag var SÅ arg när jag inte hittade hem!! Men idag var allt frid och fröjd :)

I övrigt skrev jag även in mig på ett gym här i närheten igår! WOHO!
Och nu ska jag faktiskt pallra mig dit, så jag hinner med allt jag måste göra innan det blir gott häng här ikväll! Fotbollskväll står på agendan! :)

Ciao!


Buenos Días

Det är rätt härligt att dricka sitt morgonkaffe med den här utsikten från balkongen. :) Life's good!


Update.

Sorry för något dålig uppdatering men jag har haft fullt upp i dagarna. MEN JAG MÅR BRA! Jag mår faktiskt toppen :) Lägenheten är superbra, människorna är så vänliga och solen skiner mest hela tiden. Så jag klagar inte!! Det är lite svårt med spanskan men tids nog faller (förhoppningsvis) även den på plats. Igår träffade jag Malin och vi käkade en massa (!!!) tapas och drack gott vin. Så mysigt! Idag har vi varit på Ikea och inhandlat lite nödvändigheter och ikväll är det fotbollskväll, Barca-Sevilla, ska bli så skoj att se. På måndag börjar skolan på allvar, lite nervös men i det stora hela är jag mest exalterad. :)

Ha en fantastik lördag!


LETS DO THIS!

Nu har jag lämnat Halmstad och vinkat av nära och kära. Givetvis med blandade känslor, men de som överväger mest är entusiasm och lättnad. Jag har ju gått och väntat på det här hela sommaren :) och nu är det äntligen dags. Det ska bli så spännande! Har haft det så mysigt när jag bott hos min mor den här helgen och nu beger jag mig vidare mot mitt sista stop innan jag tar flyget imorgon eftermiddag. Ikväll ska vi fira Charleen (i förskott) och jag ska passa på att mysa massor med mina syskonbarn nere i Skåne.

Nos vemos!


Så börjas det!

Ny vecka. Nya tag. Nya möjligheter. MINST SAGT! Nu är jag äntligen färdig med alla mina "måsten" inför flytten.
På onsdag går mitt flyg till Spaninen och jag har snart hunnit träffa alla mina godingar innan jag åker. Idag lunchade jag och drack en kaffe med min underbara Sara och sedan träffade jag Mathilda en snabbis! ♥ Så jobbigt att säga hejdå när man vet att det kommer att dröja tills man ses nästa gång. Men förhoppningsvis får jag lite Sverige-besök inom kort! :)

I övrigt känner jag mig redo att åka nu! ♥ Ciao!


Kaos

Mamma har hjälpt mig med att flytta ut ur lägenheten och packa... Hjälp!


Konsten att acceptera vändningar!

Det blir inte alltid som man tänkt sig! Faktum är att livet börjar lära mig att det sällan blir som man tänkt sig. Här går man runt och försöker planera allt till punkt och pricka samtidigt som livet verkar spela en ett spratt. För i slutändan står man där och får anpassa sig efter dess vändningar. Till en början, alltid samma besvikelse. Då man trott att man haft kontroll. Förgäves. Bara att spela med, bocka och buga inför det nya, kanske oväntade, för att sedan erkänna sin förlust mot ödet och slutligen gå vidare och göra det bästa av situationen. Där står jag idag. Fått inse att det inte alltid blir som jag tänkt mig. Så nu tänker jag åtminstone vara tacksam över en blå himmel och strålande sol. Lika bra att köra på den positiva inställningen nu ett tag, den gör mig gott! ♥


"Kanelbulle, in your face!"

Ni som känner mig vet att en av mina största passioner är mat och matlagning. Men bakning är ingen favorit, det där med att strikt hålla sig till recept är inget som riktigt faller mig in i smaken. Igår fick jag dock kommentaren "Du bakar aldrig! Kan du inte eller?" WHAT!! Klart jag kan... Så idag såg jag och Mia till att visa vart skåpet ska stå. Vi bakade de godaste kanelbullarna! :)

NU; soffläge framför world war Z
Ha en trevlig kväll!


PANIK! PANIK! PANIK!

Det har kommit till min kännedom att det är VÄLDIGT få personer som talar engelska i Zaragosa. Nog för att jag valde att utmana mig själv genom att välja studier i Spanien för att dessutom lära mig spanska. MEN FÖRSTÅR NI PANIKEN SOM UPPSTÅR NÄR MAN FÅR REDA PÅ ATT INGEN JÄVEL TALAR ENGELSKA. Helt galet ju!! Vet inte om jag ska skratta eller gråta...
Lite sent att ändra sig nu kanske. HAHA!

Äsch, jag säger som Malin; "JAG ANTAR UTMANINGEN!" ;)  


M Y S

Så var man tillbaka i Halmstad efter några mysiga dagar hos storasyster. Det var så jobbigt att säga hejdå eftersom jag vet att det kommer att dröja tills vi ses nästa gång. Idag fick jag dock mysa REJÄLT när jag satt barnvakt åt min systerdotter Vanessa, vilket gjorde allt lite lättare. Lilla solstrålen! 

De närmsta dagarna står bland annat packning, umgås med nära och kära, träning, lämna lägenheten och en kort visit till Göteborg på listan. Det är full rulle hela tiden och när jag väl intar soffan är jag helt slut. Ikväll bjöd jag över mor på lite sushi (klart man måste njuta av lite takenaka sushi) och idolmys. Det är alltid härligt att umgås med just nu är det extra härligt. Man tar vara på varje stund tillsammans. Nu ska jag fortsätta med min packning. HOLY SMOKES!! Det kommer bli tungt på onsdag. :P ojdå...

 

Vecka 36

Startade veckan med att träffa Mia, min gamla arbetskollega på en frukost. Det hade gått en tid sedan vi senast sågs så vi hade en hel del catching-up to do. Sjukt att man hinner prata om så mycket på 1,5 timma haha. Efter ett bra träningspass med armar och rygg i fokus, packade jag min weekendbag och tog tåget till Falkenberg. Nu är jag här och njuter för fullt av lite kvalitetstid med min syster och mina syskonbarn! Ska bara dricka upp mitt kaffe och sedan dra med syrran på lite workout! Hon är rädd. Haha!

Ha en underbar dag! ♥


"Tick Tack! Tick Tack!"

Det börjar dra ihop sig. Jag känner av det och mina nära och kära känner av det. Almanackan är full av möten och då menar jag inte formella möten, utan snarare möten av den viktigaste sorten. Jag måste hinna umgås med människor som står mig nära. Hinna suga in den där positiva energin som just de ger mig, för att klara av att vara iväg en tid. För om sanningen ska fram är jag en person som verkligen behöver familj och vänner i min närhet. De är min största trygghet! Så visst är detta lilla äventyr en utmaning för mig. Även om de ändå kommer att vara "nära" och jag inte kommer vara borta för evigt, så är jag lite rädd. För låt oss inse fakta, allt blir bra mycket mer komplicerat när man inte befinner sig i samma land. Kontakten, mötena med familjen, vännerna och kärleken...

De blir alltid något komplicerade, men aldrig omöjliga! ♥


1 september 2013

De som följt mig via den här bloggen från start, känner till att den kom till då jag skulle flytta och bloggandet blev ett utmärkt sätt att kunna uppdatera nära och kära om min vardag. Detta var 2008 och jag flyttade till en lägenhet i Oslo med mina bästa vänner. Idag, 5 år senare, väljer jag att återigen uppdatera bloggen. Faktiskt av samma anledning, för inom två veckor jag kommer nämligen att flytta till Spanien för en tid. Den främsta orsaken är studier men jag skulle ljuga om jag inte nämnde att det är av lika stor vikt att bara få komma iväg och växa som person.

Detta är mitt första inlägg på ett år.
Dessa tolv månader har varit lite av en utmaning för mig. Jag har verkligen satts på prov (och gör det fortfarande). Minst sagt.
Jag har stängt en del dörrar, samtidigt som jag öppnat nya. Jag har stött på sidor hos mig själv som jag inte vetat om att jag besitter, samtidigt som jag glömt bort andra. Jag har gått vidare, samtidigt som jag stått kvar på samma ruta. Jag har lärt mig att sortera, samtidigt som jag blivit mer sluten. Och som vanligt har jag jobbat mycket, och kanske pluggat ännu mer. Pendlat mellan tre olika jobb samtidigt som jag läst allt från personalekonomi till arbetsrätt. Det där med planering och studieteknik är något jag fått kläm på nu. Vilket är en lättnad, när man är något överaktiv och ständigt vill vara sysselsatt om dagarna. :)
 
Idag kom hösten. Det glädjer mig. För mig innebär det nystart. 
Luften känns så mycket friskare, på alla vis. Man får möjlighet att börja om efter sommaren, som rustat en inför  det kommande mörkret. Man har fått ny energi för att sätta igång med nya projekt och mål.
 
Och det är precis vad jag ska göra.
Jag packar väskan och beger mig till Spanien. ♥